Soorten micro SD kaarten

Kiezen uit drie verschillende soorten SD kaarten

Draagbare elektronica zoals, smartphones, digitale camera’s en draagbare computers maken gebruik van externe Security  Digital Cards (SD kaarten)als uitbreiding van het interne geheugen. De verschillende soorten SD kaarten onderscheiden zich capaciteit, snelheid en klassen.

Daarnaast zijn de kaarten er in 3 verschillende afmetingen. Standaard, mini en micro. De laatste twee zijn voornamelijk geschikt voor de modernste versies smartphones.

Afhankelijk van het doel van de micro SD kaart kan je kiezen voor een standaard model, de SD Standard Capacity kaart (SDSC) of zeer hoge capaciteit van bijvoorbeeld 32 GB. Deze micro SD kaarten worden op hun beurt weer SD High Capacity kaarten genoemd (SDHC). Micro SD kaarten van 64 GB tot 2 TB worden Secure Digital Extended Capacity (SDXC ) genoemd.

 

SDSC voor oudere camera’s

Het geheugen van een SDSC loopt van 128 MB tot 2 GB. Deze SD kaarten worden voornamelijk gebruikt voor de wat oudere digitale camera’s en navigatiesystemen zoals diverse Tom Tom uitvoeringen. Om erachter te komen welke SD kaart voor jouw apparaat geschikt is kan je op het toestel kijken, meestal staat dat aangegeven. Een SDSC van 2 GB kan ongeveer 250 foto’s van 8 mp opslaan en ruim 500 mp3’s.

 

Micro SDHC kaart goed voor Full HD video en digitale foto’s

Een SDHC kaart kan je gebruiken voor onder meer foto en video, digitale camera’s, smartphones en tablets. Een klasse 10 Micro SDHC van 32 GB met een leessnelheid van 80 MB/s  is uitermate geschikt voor het vastleggen van Full HD videobeelden en schitterende foto’s. Je kunt met deze kaart ruim 2.000 foto’s van maar liefst 24mp opslaan en is goed voor ruim 2 uur aan Full HD video.

 

Micro SDXC kaart voor veel bestanden

Als je van het meer professionele werk houd en je hebt er de apparatuur voor dan kan je kiezen voor een SDXC kaart. De leessnelheid en schrijfsnelheid ligt hier op hetzelfde niveau als de SDHC. Deze kaart onderscheidt zich voornamelijk op het gebied van opslag capaciteit en kan je gebruiken voor Foto, video, digitale camera’s en tablets. Je kunt met deze kaart ruim 8.000 foto’s van 24 mp opslaan, 17.000 mp3’s bewaren en 10 uur aan Full HD video filmen.