Snelheden en opslagcapaciteit

Juiste snelheid kiezen voor optimale werking van het toestel

Voor het kiezen van de juiste micro SD kaart voor je apparaat is het zaak dat je eerst de specificaties van het toestel zelf goed leest. Hieruit kun je halen welke opslagcapaciteit je kan nemen en goed bij het doel van de micro SD kaart zou passen. Als je bijvoorbeeld gekozen hebt voor een micro SDXC dan kan je daarna gaan kijken welke snelheid de kaart zou moeten hebben. Ook hiervoor moet je even de specificaties van het toestel nalezen zodat je zeker weet dat je de juiste snelheid neemt voor een optimale werking van je apparaat.

 

Bij zwaar werk hoge lees snelheid noodzakelijk

Als je in HD wilt fotograferen en hiervoor bijwoord gebruik wilt maken van burstshots, dan is het noodzakelijk dat je een micro SD kaart neemt die heel snel ‘schrijft’. Het toestel moet namelijk razendsnel  de data die jij vastlegt net zo snel kunnen opslaan. In regel geldt dat hoe meer data jij wilt gaan vastleggen des te sneller de micro SD kaart deze informatie moet kunnen lezen. Voor het maken van eenvoudige foto’s op bijvoorbeeld je mobiel heb je geen snelle micro SD kaart nodig. Maar voor het filmen in HD hebje juist een zeer snelle kaart nodig. De lees snelheden variëren van 0,9 MB/s tot 1.000 MB/s

 

Grote variatie in opslag capaciteit micro SD kaart

Voor het opslaan van data die je vastlegt zoals, muziek, foto en video, heb je een micro SD kaart nodig met een bepaalde hoeveelheid GB opslagcapaciteit. Deze micro SD kaart kan bijvoorbeeld in je smartphone, maar gaat ook in digitale camera’s. Er zijn hiervoor micro SD kaarten verkrijgbaar die onderling verschillen in GB. Ben je niet zo van het opslaan van foto’s of video’s op je mobiel of op je camera, dan kan je volstaan met een SD kaart van 2GB. Maar als je niets wilt verwijderen en alles wilt bewaren, of als je een digitale camera hebt en je wilt veel in RAW schieten, dan heb je een SD kaart nodig die veel geheugen heeft zoals, 64 GB, of zelf 2 TB.

 

Micro SD kaarten zijn verkrijgbaar in de volgende geheugen capaciteiten:

  • 2     GB
  • 8     GB
  • 16   GB
  • 32   GB
  • 64   GB
  • 128 GB
  • 256 GB
  • 2 TB ( 2.048 GB)