Bekende merken SD kaarten

Micro SD kaart schrijft, bewaart en leest

In elke digitale camera, videocamera, navigatiesysteem en smartphone zit een SD kaart. In de meest moderne apparaten zullen dit micro SD kaarten zijn. Een micro SD kaart heeft als taak om de data die wordt vastgelegd keurig op te slaan. Daarnaast heeft de micro SD de opdracht om zeer snel de informatie die op de kaart is opgeslagen te kunnen lezen en weergeven. Het is dus een multifunctionele kaart die als het ware schrijft, bewaart en leest, oftewel, vastlegt, opslaat en weergeeft. Alle documentatie die je online kan vinden over het hoe en wat met betrekking tot de micro SD gaat over deze drie taken.

 

Sandisk micro SD kaarten wereldwijd geroemd

Er zijn wereldwijd een aantal grote ondernemingen die micro SD kaarten ontwikkelen en maken. De meest bekende is wel SanDisk. Je kan geen winkel inlopen, of een webshop openen, of je ziet meteen de vele rijen met verschillende soorten micro SD kaarten van SanDisk. Het is een Amerikaans merk, opgericht door een Indiase student die voor zijn studie naar Amerika is gegaan. Sandisk is in 1990 opgericht en omvatte het eerste jaar niet meer dan drie personen. Intussen is het een miljardenbedrijf met 8.700 werknemers. De kwaliteit van de micro SD kaarten van SanDisk wordt wereldwijd geroemd, het bedrijf is toonaangevend in de geheugen kaarten markt en investeert fors in ontwikkelingen en toepassingen.

 

Samsung koploper in innovaties voor nog betere micro SD kaarten

Nummer twee op de lijst van beste micro SD kaarten is het Koreaanse Samsung. Het bedrijf besteed veel tijd, energie en kennis in het doen van onderzoek en ontwikkelingen waardoor de micro SD kaarten van dit merk internationaal door professionals als een betrouwbaar en degelijk wordt gezien. Het voordeel dat je hebt bij het kopen van een micro SD kaart van Samsung, maar ook van Sandisk en andere gevestigde namen, is dat je een garantie op de kaart meekrijgt. Er zijn namelijk veel namaak kaarten in omloop die er exact uitzien als de originele. Koop je micro SD kaart bij een erkende winkel of webshop om te voorkomen dat je een nepkaart in huis haalt.

 

Meest reputabele merken micro SD kaarten

Micro SD kaarten zijn een stuk goedkoper geworden de laatste tijd en daar kan jij mooi je voordeel mee doen. De lijst met de meest reputabele merken die wereldwijd micro SD kaarten aanbieden is niet ontzettend lang.

  • Sandisk
  • Samsung
  • Toshiba
  • Lexar
  • Kingston
  • Verbatim